Inbrottslarm

Inbrottslarm.nu är sajten för dig som vill läsa om och köpa inbrottslarm

Vad är ett inbrottslarm?

Inbrottslarm är ett larm som helt enkelt larmar vid inbrott. Larmet kan bestå av högt ljud, larm till bevakningsföretag, uppringning av ett förbestämt telefonnummer, kameraövervakning m.m. Ett inbrottslarm består av detektor som utlöser larmet av olika anledningar beroende på vad det är för detektor.

Tex finns glaskrossdetektor som larmar när en fönster går sönder, rörelsedetektor som känner av rörelse och överfallsknapp som manuellt utlöser larmet. Sen går det att programmera ett inbrottslarm så att det kan utföra en mängd olika saker när inbrottslarmet utlöses. Det finns väldigt många varianter av inbrottslarm och Inbrottslarm.eu är tänkt som en guide i den djungeln. Inbrottslarm.eu är helt enkelt en kostnadsfri informations sida om inbrottslarm.

I en privat bostäd har man oftast inte så mycket lösöre av högre värde och därför är trådlösa larm det vanligast inbrottslarm vi har idag i Sverige. Dock kräver försäkringsbolaget ofta att du har en så kallad klassificerad anläggning om du har högre inventarievärden i din bostad. Det vill säga konstsamlingar och liknande. Larmklasserna består av i sifforna 1, 2, 3, 4 och där 1 är lägst. Trådlösa anläggningar kommer aldrig över larmklass 1 på grund av möjlighet att sätta det ur spel med en så kallad störsändare. Inbrottslarm hos företag är oftast trådbundna på grund av just försäkringsbolagens krav. Tekniken för inbrottslarm förfinas för varje dag som går och användningsområdena växer ständigt så den tiden då ett inbrottslarm endast kunde varna för inbrott är sedan länge ett minne blått.

Koppla in inbrottslarm

Om inbrottslarm ska kopplas in av en auktoriserad larminstallatör ska denna ha en behörig ingenjör som är auktoriserad av SSF. Dessutom får ingen anställd i företaget får vara med i belastningsregistret och alla anställda har tystnadsplikt.

Man kan även köpa fristående larm som man kan välja att ansluta till en larmcentral om man så önskar. Dessa är lätta att installera själv.

Vart köpa inbrottslarm

Alarmstore - Trådlösa larm

En bra butik som vi rekommenderar är Alarmstore.se. Deras larm kan man installera själv och man slipper betala dyra månadsavgifter. Alarmstore säljer dessutom även DNS Märkning produkter.

Besök även:
Bra försäkringar | Arbeta hemmar | Spela gratis bingo | Lånagratis.se | Vuxenbutiker | Bubi.se | Hälsoshop